Een ogenblik geduld a.u.b.

Veelgestelde vragen

Ik ben mijn inloggegevens kwijt, wat nu?

Als het alleen je wachtwoord betreft; maak dan binnen het inlogmenu gebruik van de optie ‘Wachtwoord vergeten’. Met behulp van je inlognaam kan je een nieuw wachtwoord opvragen. Ben je ook je inlognaam vergeten, neem dan contact op met de Swing-helpdesk. Dit kan telefonisch op 015 – 27 99 399 of door te mailen naar helpdesk@swing.eu.

Ik heb geen toegang tot de supportmeldingen omdat ik geen beheerder van Swing-software ben, maar heb wel een vraag. Wat moet ik doen?

De pagina met supportmeldingen is een van de communicatiekanalen van de Swing-helpdesk en speciaal bedoeld voor beheerders van Swing-software. Ben je geen beheerder van een Swing-product? Geen probleem, voor Swing-gerelateerde vragen kan je altijd contact opnemen met de Swing-helpdesk door te bellen naar 015 – 27 99 399 of te mailen naar helpdesk@swing.eu.

Ik wil gebruik maken van de supportmeldingen, wat moet ik hiervoor doen?

Als beheerder van Swing-software kan je een account aanvragen bij de Swing-helpdesk. Dit kan telefonisch op 015 – 27 99 399 of door te mailen naar helpdesk@swing.eu. Van de Swing-helpdesk krijg je inloggegevens toegestuurd zodat je kan inloggen op de website van Swing (https://swing.eu) waarna je toegang hebt tot de supportmeldingen.

Is er een handleiding beschikbaar voor de supportmeldingen?

Ja, een handleiding voor de supportmeldingen is hier te vinden.

Voor wie zijn de supportmeldingen bedoeld?

De supportmeldingen zijn bedoeld voor beheerders van Swing-software. Voorwaarde voor het gebruik is dat de beheerder een cursus van een van de Swing-producten heeft gevolgd.

Wat zijn supportmeldingen?

Op deze pagina kun je de supportmeldingen van jouw organisatie beheren. Je kunt hier nieuwe supportmeldingen aanmaken, wijzigingen bijhouden en commentaar toevoegen. Al jouw supportmeldingen en van jouw organisatie vind je terug in één overzicht.