Een ogenblik geduld a.u.b.

Veelgestelde vragen

Sort

Hoe ziet een importbestand voor Swing Studio eruit?

Zowel de metadata als de data zelf kan eenvoudig in een importbestand worden opgegeven. Dit kan voor zowel kubusdata als ‘platte’ data. Een voorbeeld importbestand is hier te downloaden. Deze bestanden laten voor zowel 'platte' data als kubusdata zien hoe een importbestand het beste kan worden ingericht.

Ik krijg bij het importeren van een Excel bestand vreemde foutmeldingen, zoals : 'For excel files, maybe a number is stored as text'.

Soms zijn getallen opgeslagen als tekst. In dat geval kan je de cellen converteren naar getal. Ook kan het zijn dat er bepaalde opmaak in het importbestand zit. Dit kan voor fouten zorgen tijdens het importeren. De oplossing is om de opmaak eruit te halen. Het kopiëren van de data en het ‘plakken als waarden’ in een ander tabblad lost dit probleem vaak op. Dit lost tevens het probleem van de ‘lege cellen’ in het importbestand op.

Ik wil gebieden of gebiedsniveaus toevoegen. Hoe dit ik dat?

Het toevoegen van gebieden of gebiedsniveaus of het aanbrengen van een wijziging hiervan kan alleen door een medewerker van ABF Research gedaan worden. Neem hiervoor contact op met de Swing Helpdesk, zij helpen u graag verder. Dit kan via het telefoonnummer 015 – 27 99 399 of per mail; helpdesk@swing.eu.

Na het importeren van data via een Excelbestand lijkt het of niet van alle onderwerpen de data is geïmporteerd. Hoe kan dit?

Het importbestand bevat waarschijnlijk meer dan 265 kolommen. Dit is het maximum aantal kolommen dat Swing Studio kan importeren. Bij het importscherm van Studio verschijnt hiervoor een waarschuwing. De oplossing is dus om het importbestand in meerdere delen op te splitsen zodat wel alle kolommen worden meegenomen tijdens het importeren. Verdeel de data dus over meerdere tabbladen.