Een ogenblik geduld a.u.b.

Veelgestelde vragen

Het maximum aantal onderwerpen, formules of records is bijna bereikt. Wat moet ik doen en waarvoor dienen deze limieten?

Deze limieten zijn ingesteld om de snelheid van de database te garanderen. We raden aan om deze limieten te respecteren en overbodige onderwerpen te verwijderen. Middels een consistentie controle binnen Studio (Data> Consistency check) kunnen overbodige onderwerpen in kaart worden gebracht en eventueel verwijderd worden.

Indien de limieten desondanks verhoogd moeten worden, neem dan contact op met de Swing Helpdesk via telefoonnummer 015 – 27 99 399 of per mail: helpdesk@swing.eu.

Hoe kan ik teksten met meer dan 255 karakters (inclusief spaties) importeren (met Excel)?

Bij het importeren van teksten met behulp van Excel worden de teksten bij 255 karakters afgebroken. Dit is te voorkomen door (per kolom) aan één van de eerste 8 regels van het importbestand teksten met meer dan 255 karakters toe te voegen. Hierdoor zal Excel alle velden in die kolom zien als een 'groot tekstveld' en zullen de teksten geheel worden ingelezen. Indien nodig kan een regel met een niet bestaande gebiedscode worden toegevoegd die tekst(en) bevat met meer dan 255 karakters. Swing zal de onbekende gebiedsniveaucode (en dus ook de data) bij het importeren negeren. Na het importeren zal Swing wel melding maken van de onbekende gebiedscode. Deze melding kan worden genegerd.

Hoe kan ik zien welke dimensies er in een kubus worden gebruikt?

Genereer het consistentierapport Dimensies in gebruik

Dit is in Studio te vinden onder Data -> Constentiecontole

Hoe ziet een importbestand voor Swing Studio eruit?

Zowel de metadata als de data zelf kan eenvoudig in een importbestand worden opgegeven. Dit kan voor zowel kubusdata als ‘platte’ data. Een voorbeeld importbestand is hier te downloaden. Deze bestanden laten voor zowel 'platte' data als kubusdata zien hoe een importbestand het beste kan worden ingericht.

Ik krijg bij het importeren van een Excel bestand vreemde foutmeldingen, zoals : 'For excel files, maybe a number is stored as text'.

Soms zijn getallen opgeslagen als tekst. In dat geval kan je de cellen converteren naar getal. Ook kan het zijn dat er bepaalde opmaak in het importbestand zit. Dit kan voor fouten zorgen tijdens het importeren. De oplossing is om de opmaak eruit te halen. Het kopiëren van de data en het ‘plakken als waarden’ in een ander tabblad lost dit probleem vaak op. Dit lost tevens het probleem van de ‘lege cellen’ in het importbestand op.

Ik wil gebieden of gebiedsniveaus toevoegen. Hoe dit ik dat?

Het toevoegen van gebieden of gebiedsniveaus of het aanbrengen van een wijziging hiervan kan alleen door een medewerker van ABF Research gedaan worden. Neem hiervoor contact op met de Swing Helpdesk, zij helpen u graag verder. Dit kan via het telefoonnummer 015 – 27 99 399 of per mail; helpdesk@swing.eu.

Is het mogelijk om geautomatiseerd data te importeren? Bijvoorbeeld via een een API?

Ja, dit is mogelijk. dit kan vanaf een bestaande Studio database of een andere gegevens bron. Benieuwd naar de mogelijkheden? Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Swing Helpdesk via telefoonnummer 015 – 27 99 399 of per mail: helpdesk@swing.eu.

Na het importeren van data via een Excelbestand lijkt het of niet van alle onderwerpen de data is geïmporteerd. Hoe kan dit?

Het importbestand bevat waarschijnlijk meer dan 265 kolommen. Dit is het maximum aantal kolommen dat Swing Studio kan importeren. Bij het importscherm van Studio verschijnt hiervoor een waarschuwing. De oplossing is dus om het importbestand in meerdere delen op te splitsen zodat wel alle kolommen worden meegenomen tijdens het importeren. Verdeel de data dus over meerdere tabbladen.