Een ogenblik geduld a.u.b.
 • Home
 • Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

 • Hoe kan ik toegang geven tot Mosaic, maar niet tot Viewer?

  1. Maak een User group (Accounts > User groups) aan met bijvoorbeeld de naam 'mosaicusers' en met als User type 'Mosaic'.

  2 Voeg een User (Accounts > Users) toe met bijvoorbeeld de naam 'mosaicusers' en koppel deze aan de zojuist aangemaakt Usergroup.

  3. Om Viewer niet toegankelijk te maken, moet er geen gastgebruiker zijn ingesteld (Accounts > Account settings). Door dit veld leeg te laten, wordt Viewer achter een login scherm geplaatst.

  4. Tot slot moet de autorisatie in het Mosaic worden ingesteld (Mosaic settings > Authorization). De eerder gemaakte Usergroup 'mosaicusers' wordt de Default user group. Het Authorization type is ingesteld op 'No login', zodat gebruikers niet hoeven in te loggen.

 • Hoe kan ik tegels verbergen voor specifieke gebruikers?

  Dit kan door de onderwerpen of gebiedsniveaus voor de specifieke gebruikers middels de autorisatie module van Studio uit te sluiten. De autorisatie handleiding is hier de vinden. Indien data niet getoond mag worden dan wordt de data ook niet in de tegel getoond. Om de tegel niet te tonen in geval geen data beschikbaar is, zal binnen de tile settings de setting 'Hide blank tiles' moeten worden geactiveerd. 

 • Wat zijn column sections?

  Door gebruik te maken van secties (1 of 2 kolommen per sectie) kan je ervoor zorgen dat bepaalde tegels bij elkaar blijven staan wanneer het dashboard wordt getoond op een kleiner scherm. Indien er geen column sections worden gebruikt, zal het volledige dashboard bestaan uit 2 kolommen. De rechterkolom wordt op een klein scherm onder de linkerkolom getoond.

 • Welke mogelijkheden zijn er omtrent vormgeving van Mosaic?

  De beheerder van Mosaic kan zelf basisinstellingen veranderen m.b.t. tegels en kleuren. Een achtergrondfoto toevoegen, het wijzigen van tegels qua vorm of het veranderen van een header of footer, wordt gewijzigd door ABF. Binnen de licentie is rekening gehouden met het herzien van bepaalde elementen in de vormgeving (één keer per jaar). Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Dit kan via telefoonnummer 015 – 27 99 399 of per mail; helpdesk@swing.eu.

 • Hoe kunnen kleuren het beste worden ingesteld?

  In de Mosaic Settings kan de beheerder default colors opgeven. Alle thema’s en onderliggende tegels maken standaard gebruik van deze vooraf ingestelde kleuren (default values). Wanneer de instellingen niet worden aangepast op themaniveau of tegelniveau (in de instellingen van een thema of tegel), zal de kleur automatisch veranderen wanneer deze in de Mosaic Settings wordt gewijzigd, Indien er is gekozen voor een bepaalde kleur op tegelniveau (of themaniveau), zal deze alleen wijzigen bij een aanpassing van de kleur op tegelniveau (of themaniveau).

 • Kunnen presentaties uit Swing Viewer worden opgenomen in Mosaic?

  Het is mogelijk om een presentatie te maken in Swing Viewer en deze op te slaan in Studio. In Mosaic kan je deze ‘Viewer tile’ toevoegen. Bij een bevolkingspiramide, kaart of XY-plot wordt deze functionaliteit veelal ingezet.

 • Waarom werkt mijn svg bestand niet als infographic in een Mosaic?

  Om een SVG bestand als infographic goed te laten werken binnen een Mosaic, gelden een aantal technische specificaties. Deze zijn hier te downloaden.

 • Waarom zie ik geen plaatje in het infographic tegeltype?

  Je moet in de betreffende tegelinstellingen eerst een .svg icoon kiezen. Dit icoon wordt gebruikt als plaatje. 

 • Hoeveel onderwerpen kan ik combineren in één grafiek?

  12 platte onderwerpen of 12 kenmerken (dimensies) uit één kubusonderwerp.

 • Moet ik toestemming vragen voor het gebruik van cookies bij Swing Mosaic en Swing Viewer?

  Nee, dat is niet nodig. Swing Mosaic en Swing Viewer maken gebruik van functionele en analytische cookies en daarvoor is geen toestemming nodig van de bezoeker.

  Meer informatie hierover vindt u op de website www.rijksoverheid.nl.