Een ogenblik geduld a.u.b.

Veelgestelde vragen

Bij andere organisaties die Mosaic gebruiken zie ik veel verschillende manieren van vormgeving, zoals een achtergrondfoto of ronde in plaats van vierkante tegels. Hoe krijg ik dit ook?

De beheerder van Mosaic kan zelf basisinstellingen veranderen m.b.t. tegels en kleuren. Een achtergrondfoto toevoegen, het wijzigen van tegels qua vorm of het veranderen van een header of footer, moet worden gewijzigd door ABF. Binnen de afgesloten licentie is rekening gehouden met het herzien van bepaalde elementen in de vormgeving (één keer per jaar). Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Dit kan o.a. via het telefoonnummer 015 – 27 99 399 of per mail; helpdesk@swing.eu.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat kleuren e.d. zo worden ingesteld dat ik weinig handmatig moet aanpassen na het willen veranderen van een basiskleur?

In de Mosaic Settings kan de beheerder default colors opgeven. Alle thema’s en onderliggende tegels maken standaard gebruik van deze vooraf ingestelde kleuren (default values). Wanneer de instellingen niet worden aangepast op themaniveau of tegelniveau (in de instellingen van een thema of tegel), zal de kleur automatisch veranderen wanneer deze in de Mosaic Settings wordt gewijzigd, Indien er hard is gekozen voor een bepaalde kleur op tegelniveau (of themaniveau), zal deze alleen wijzigen wanneer deze instelling opnieuw handmatig wordt gewijzigd op tegelniveau (of themaniveau).

Hoeveel onderwerpen kan ik combineren in één grafiek?

12 platte onderwerpen of 12 kenmerken (dimensies) uit één kubusonderwerp.

Ik heb een svg bestand gemaakt om als infographic toe te voegen in een Mosaic, maar deze werkt niet goed. Wat doe ik fout?

Om een SVG bestand als infographic goed te laten werken binnen een Mosaic, gelden een aantal technische specificaties. Deze zijn hier te downloaden.

Kan ik ook presentatievormen uit Swing Viewer opnemen in Mosaic die niet te kiezen zijn in Mosaic?

Het is mogelijk om een presentatie te maken in Swing Viewer en deze op te slaan in Studio. Vervolgens kan je deze presentatie in de themaboom toevoegen aan een thema in Mosaic. In Mosaic kan je vervolgens deze ‘Jive tile’ toevoegen. Bij een bevolkingspiramide, kaart of XY-plot wordt deze functionaliteit veelal ingezet.

Moet ik toestemming vragen voor het gebruik van cookies bij Swing Mosaic en Swing Viewer?

Nee, dat is niet nodig. Swing Mosaic en Swing Viewer maken gebruik van functionele en analytische cookies en daarvoor is geen toestemming nodig van de bezoeker.

Meer informatie hierover vindt u op de website www.rijksoverheid.nl.

Waarom krijg ik geen plaatje te zien na het kiezen van een infographic als tegeltype?

Je moet in de betreffende tegelinstellingen eerst een .svg icoon kiezen. Dit icoon wordt gebruikt als plaatje. 

Wat zijn column sections?

Door gebruik te maken van secties (1 of 2 kolommen per sectie) kan je ervoor zorgen dat bepaalde tegels bij elkaar blijven staan wanneer het dashboard wordt getoond op een kleiner scherm. Indien er geen column sections worden gebruikt, zal het volledige dashboard bestaan uit 2 kolommen. De rechterkolom wordt op een klein scherm onder de linkerkolom getoond.